Kirjat

MANTELIMAA (WSOY 2015)

Joulunvastinen kauhukomedia Mantelimaa kertoo koko kansan rakastamasta pop-tähdestä Mollista, joka joutuu kauheaan jouluteemapuistoon töihin. Mantelimaa perustuu omiin joulutraumoihini, ja sen tekemisen haittapuoli oli se, että jouduin koko syksyn puhumaan joulusta joka paikassa. Never again! Lukijat ja arvostelijat ovat pitäneet tästä romaanista kovasti: Mantelimaa taitaa olla suurin hitti sitten Lihiksen.

Mervi Kantokorpi kirjoitti Helsingin Sanomissa näin: ”Romaanin aiheet ovat totisia koomiseen esitykseen puettuna. Supinen käyttää taitavasti kliseitä toden tiivistyminä ja murtaa yksiraiteista arkiajattelua.”

 

SÄDE (WSOY 2013)

Säde

Säde on traaginen ja vähän koominenkin kolmiodraama. Se kertoo arkeologiasta, Suomen söpöimmästä blondista, rakkaudesta, muinaisuskosta, euroalueen kriisistä ja zombi-peleistä. Romaani ilmestyi syksyllä 2013 ja sai hyvän, mutta hieman hämmentyneen vastaanoton. Pidän itse Sädettä tähänastisena pääteoksenani. Opettelin sitä varten kirjoittamaan juonen ja kaikkea.

Trendi-lehden arvostelu 11/2013 tiivistää olennaisen: ”Hilpeästi paneskeleva päähenkilö ja muinaissuomalaista mytologiaa. Miina Supinen kirjoittaa oudoista aineksista nautittavaa luettavaa.”

Saksalainen kustantaja Suhrkamp sanoo kirjasta näin: ” We all love the book and would like to publish it as a trade paperback – best place for a fresh, vivid, lively, young and at the same time very intelligent story.”

 

ORVOKKI LEUKALUUN URAKIRJA (WSOY 2013)

Orvokki

Orvokki Leukaluun urakirja on urani hauskin projekti. Kokoelmassa on nelisenkymmentä kysymystä ammativalintapsykologi Orvokki Leukaluulle. Hän on karismaattinen, upea ja täysin kajahtanut. Osa tarinoista ilmestyi ensin YLE:n radiokuunnelmina, joita esitti loistava Miitta Sorvali. Suosittelen tätä teosta äänikirjana. Tosin kirjaversiossa on Elina Warstan hauska kuvitus.

Jenni Hieti kirjoitti Ilta-Sanomissa Orvokista näin (huom. erit ensimmäinen virke!): ”Miina Supinen on ihana. Hänen kirjansa ovat parasta keittiöpsykologiaa, mitä kuvitella saattaa. Kolmannessa kirjassaan Orvokki Leukaluun urakirja Supinen käy läpi huvittavan terävästi muun muassa suurtalouskokin, arkkitehdin, rokkitähden, jalkahoitajan ja opettajan ammattien perimmäisen luonteen.”


APATOSAURUKSEN MAA (WSOY 2010)

Apatosauruksen maa

Jos vain yksi teokseni voisi jäädä elämään jälkipolville, toivoisin että se olisi Apatosauruksen maa. Tämä pikkuinen kirja on ehkä omaperäisin ja vapain tähänastista kirjoistani. Se sisältää absurdia lyhytproosaa. Apatosauruksen maa oli Runeberg-ehdokas.

Jani Saxell luonnehti Kiiltomadossa kirjaa näin: ”Entä jos haluaa samaan aikaan ne pakastemarjat ja mielikuvituksen, lapsiperheiden arjen ja vauhkon, psykedeelisen maailmojen törmäyttämisen? Kannattaa tarttua Miina Supisen (s.1976) toiseen teokseen Apatosauruksen maa.”

LIHA TOTTELEE KURIA (WSOY 2007)

LihisLihis on suosituin kirjani. Se on hassu ja vähän kipeä kuvaus dysfunktionaalisesta perheestä, ja siinä on seksiä, raudan nostamista ja sisustusta. Kirjoitin tämän kirjan alun perin omaksi huvikseni, enkä koskaan ajatellut että se julkaistaisiin. Aina kun ajattelen Lihistä, mieleeni tulee hyvä kolmen soinnun biisi, iloinen ja aika yksinkertainen ja sellainen josta tulee kova olo. Lihis oli Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokas.

Antti Majander kirjoitti Helsingin Sanomissa Lihiksestä näin:  ”Kuriton ajatus tuottaa mojovan nurinkurisia henkilöitä, raikasta ilmaisua ja lentävää lausetta.”

 

RAUTASYDÄN (2011, Helsinki-kirjat)

Rautasydän_LUETTELOONKirjoitimme Rautasydämen yhdessä Anne Leinosen kanssa. Rautasydän on vauhdikas romanttinen jännäri. Se kertoo idyllisessä pikkukaupungissa elävästä yksinhuoltajaäiti Sarista, jonka elämässä on yhtäkkiä kaksi kilpailevaa miestä ja murha.

Kirjablogi Lumiomena luonnehti Rautasydäntä näin: ”Jos kuitenkin uskaltaa niin kutsutusti laittaa aivonsa narikkaan, saa takuuvarmasti hauskan ja hivenen jännittävänkin lukukokemuksen. Omassa sarjassaan kirja on mainio ja mikä parasta, tämän voisi hyvinkin lukea useammankin kerran siellä kuvitteellisella mummolan vintillä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s