UKK

Tämä ei ole Urho Kekkosen fanisivu, vaan usein kysytyt kysymykset.

Mistä saat ideat kirjoihisi?

Tarinoiden hahmot tulevat mieleeni useimmiten kävellessä, mutta kertomus alkaa elää vasta kirjoittaessa. Aiheet ovat yhdistelmä päivittäisiä havaintoja, oikeita kokemuksia, unia ja lapsuuden puoliksi unohtuneita muistoja.

Haluaisin kirjailijaksi. Kuinka se tapahtuu?

Lue ensin monta vuotta hyviä kirjoja, ja ala sitten kirjoittaa jostakin itsellesi mieluisesta aiheesta. Aiheen ei tarvitse olla etukäteen tuttu, mutta sen pitäisi olla jotakin sellaista, mistä haluat ottaa selvää. Kirjoita, äläkä luovuta, vaikka se kestää kauan ja on välillä todella kypsää. Anna käsis luettavaksi jollekulle normaalijärkiselle ihmiselle ja kysy ymmärsikö hän mitä siinä tapahtui ja oliko sitä mielenkiintoista lukea. Useimmiten  tekstiä pitää selkeyttää ja tiivistää. Lähetä käsikirjoitus kustantamoihin (yhteystiedot löytyvät netistä) tai julkaise se itse.  

Miksi blogisi on täynnä William Shakespearea? 

Olen aina rakastanut Shakespearea näyttämöllä ja luettuna. Hänen näytelmänsä ovat vaikuttavia, jännittäviä, hauskoja, jylhiä, sydäntäsärkeviä, yhtä aikaa pieniä ja suuria. Olen lukenut Shakespearea Paavo Cajanderin käännöksinä ja vähän alkukielellä, ja nyt WSOY on julkaissut kaikista näytelmistä uudet suomennokset. Ajattelin lukea ne kaikki ja kertoa niistä ajatuksiani. Blogi on harrastukseni, eikä minulla ole mitään akateemisia lihaksia tähän hommaan. Perustin blogin osittain siksi, että kaipaan vapaan lukemisen ja kirjoittamisen iloa. Useimmat nykyisin lukemani kirjat ovat työlukemista. Bloggasin vuosia omasta kirjallisesta elämästäni (vanha blogini löytyy osoitteesta sokeripala.blogspot.com) ja aloin hieman kyllästyä omaan rakkaaseen napaani. Olen mukana myös Alastomassa kirjailijassa, noin kymmenen kirjailijan yhteisblogissa.

Kirjoitatko jutun lehteemme/nettisivuillemme/tms/tuletko esiintymään tilaisuuteemme?

Ota yhteyttä osoitteella miina.supinen at gmail.com niin selvitämme asian.

Millaisia ovat kirjoituskurssisi?

Kaikki ihmiset ovat täynnä tarinoita, ja jokainen on luova, mutta kirjoittaminen on useimmille vaikeaa. Kursseillani keskitytään sen takia kirjoittamisen esteiden raivaamiseen, (suurin este on yleensä ylikehittynyt itsekritiikki ja toiseksi suurin este on laiskuus) oman äänen etsimiseen ja ideointiin. Kursseilla kirjoitataan paljon avaavia, nopeaita harjoituksia ja kehitetään kirjoittamiseen varmuutta ja hyvää rutiinia. Uskon rohkaisevan palautteen voimaan. Lisää tietoa opetuksestani löytyy tästä  K-blogin haastattelusta.  Räätälöin kursseja ja kirjoitustyöpajoja myös firmoille tai harrastajakirjoittajaporukoille. (Jos olet kiinnostunut sellaisesta, meilaa.)

Olen toimittaja/bloggaaja. Saanko arvostelukappaleen kirjastasi ja/tai haastatella sinua?

Arvostelukappaleen saa ottamalla yhteyttä osoitteeseen tiedotus@wsoy.fi. Sieltä saa myös kuvia minusta ja kirjojen kansista. Haastattelupyynnöt voi esittää WSOY:n tiedotukselle tai suoraan minulle (miina.supinen at gmail.com).

Saanko tehdä kirjastasi näytelmän/elokuvan?

Teatteriasioissa kirjojani edustaa Näytelmäkulma. Elokuva-asioissa voi olla yhteydessä minuun (miina.supinen at gmail.com).

Oletko yhtä sekopäinen/tuhma/hassu kuin kirjasi?

Vain virka-aikana.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s